Földrengések

2010/12/23. - írta: RobiHu

Nemrég előkerült egy archív filmtekercs, ami pár nappal a híres 1906-os San Francisco-i földrengés előtt készült. A felvételt egy Cable Car-ról készítették, amint végighalad a Market Street-en a Ferry Building felé. Érdemes végignézni hogy milyen volt a város több mint 100 évvel ezelőtt. A filmen látható épületeket pár nap múlva a nagy földrengés porig rombolta vagy az elszakadt gázcsövek miatti tűzvész martalékaivá váltak. A katasztrófa képeit itt lehet megnézni.

A földrengések komoly veszélyt jelentenek az egész államra, San Francisco-tól Los Angeles-ig. A rengések epicentruma a közeli Szent András-törésvonal, ahol két nagy kőzetlemez találkozik. A lakosok felkészültek a katasztrófára, az épületek többsége földrengésbiztos. Az irodában évente van tűzvédelmi oktatás, a konyhában ki vannak plakátolva a földrengés esetén tennivalók. Ittlétünk során folyamatosan rengett a föld, óránként volt egy kisebb rengés a környéken. Találtunk egy weboldalt, ahol listázzák a város körüli földrengéseket. 1-es és 3-as erősségű földmozgások az átlagosak, érezi nem nagyon lehet, csak azt hogy valami nincs rendben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ottototo.blog.hu/api/trackback/id/tr762533989

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása