Ustream HQ

2010/11/04. - írta: RobiHu

Emlékeztetőül, csütörtökön (2010.10.28) érkeztünk meg San Francisco-ba. A pénteki nap már munkával kezdődőtt. Johnny már reggel 9-kor várt minket a ház előtt, kellemes száguldozós stílusban bevitt engem, Norbit és Melát a Ustream irodába. Közben mindenféléről beszélgettünk, mutatta a környéket. Különösen a 6. és 7. utcára hívta fel a figyelmünket, ami gettós környék, nem lenne jó ha arra sétálnánk este. Az iroda a SoMa negyedben, a Brannan streeten található. Sok netes cégnek van a környéken irodája, a szomszéd utcában található a Twitteré.

 

Az iroda bejárata a 4. emeleten található. A recepció elhagyása után a felső szintre érkezünk, ahol az édesség sarok, tárgyalók, terasz és az új magyar sarok van. Az alsó szinten nagy üres terek, további tárgyalók, konyha és az udvar található. A tárgyalók rendkívül jól felszereltek, mindegyikben van kivetítő, esetleg nagy LCD TV. Összesen két LifeSize készülék van az irodában. Rengeteg fincsiség van az irodában, természetesen ingyen. A felső szinten a bejáratnál édesség sarok van, mindenféle csokival, cukorral, üdítőkkel. Nagy kedvencem, a Dr. Pepper is kartonokban áll a hűtőben. Az alsó szinten chipsek, fagyik, borok, kekszek, fagyasztott gyorskaják vannak, iszonyatos mennyiségben. Amerikára nagyon jellemző ez az eltúlzott ételmennyiség mindenhol. A felső szinten alakítottuk ki a magyar sarkot, így egy helyen hatékonyabban tudunk dolgozni. Közvetlen asztaltársunk a Johnny lett. A felső szinten található még a pihenő szoba, ahol maszírozó fotel és óriási LCD TV-re köthető Nintendo Wii is van. Az alsó szint félig üresen áll, itt kanapék vannak, idális hely egy kötelenebb megbeszélésre. Az ebédet a konyhában adják, egy cattering cég szállítja. Egyenlőre ez is ingyen van, de sajnos jövő héttől csak a pénteki ebéd lesz ingyenes. Mostanában jó idő van (20-22 °C), az ebédet az udvaron szoktuk megenni. Az ételek meglehetősen érdekesek, legjobban a reform konyhához tudnám hasonlítani. Pl. ma búza csíra volt mandulás spenóttal, olivás babos krumplipürével, marha steakkel. Tegnap mexikói kaja volt: steak birsalmás szósszal, párolt spenóttal, kukoricás, sajtos gombóccal és házi tortillával. A csapat egyik felének (köztük nekem is) bejönnek ezek az idegen ételek, a másik fele viszont kénytelen a közeli Subwayben ebédelni.

Ma, pénteken kezdődött a Halloween, az amerikaiak egyik kedvenc ünnepe. Ők ezt nagyon komolyan veszik, az egész iroda profi díszítést kapott. Az ünnepről a következő blog bejegyzésben bővebben írok majd.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ottototo.blog.hu/api/trackback/id/tr152421884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása