Közlekedés, munkába járás

2010/11/12. - írta: RobiHu

A szállásunktól mindössze 5 perc sétára található a Castro központja, ami egyben egy tömegközlekedési csomópont is. Több lehetőség közül is választhatunk: villamos, busz, troli és metró. A villamos műemlék jellegű, meglehetősen lassú vele a haladás a városban. A másik alternatíva a metró, ami viszont reggelente tömve van. Szerencsére sok vonal van és sűrűn jár. A menetjegy meglehetősen drága, $2, ami egyszeri utazásra használható fel. A bérlet (Clipper) kártya formájú, amit hozzá kell érinteni az ellenőrző készülékhez. A helyi BKV, a Muni weblapján egész sok info található a járatokról. Az elővárosok, pl. Oakland a helyi gyorsvasúttal, a BART-al érhetőek el. A Clipper kártya csak a városon belül érvényes a BART-ra, városon kívül külön meg kell venni a menetjegyet. Észak-California városai a Caltrain vasúttársasággal érhetőek el.

Az emberek meglehetősen vegyesek a metrón/villamoson. A többségnek van saját autója, nem szokta a tömegközlekedést használni. Rengeteg a rossz arcú, bűnöző kinézetű ember. Ami viszont érdekes, hogy mindenki csendben van. Mi vagyunk a leghangosabbak az egész szerelvényben. :-)

Az út a Ustream irodáig kb. 45-60 perc, mindegy hogy villamossal vagy metróval megyünk. A villamos lassabb és a Market streetről végig kell gyalogolnunk 4. utcán a Brannan streetig. A metró gyors lenne, de csak a T jelzésűvel tudunk átszállás nélkül eljutni a 4. és a King street kereszteződésig, ahonnan már csak két blokk a Brannan street. Sajnos az eddigi tapasztalatok alapján a T jár a legritkábban, ráadásul gyakoriak a dugók a metró alagútban. Ez azért van, mert a metró az Embarcadero állomás után feljön a felszínre, ahol ki van téve a felszíni közlekedés viszontagságaink. Mostanában vegyíteni szoktuk a gyaloglást a metróval, úgy tűnik ez a legoptimálisabb megoldás. Útunk a SoMa negyeden keresztül szokott vezetni. Kultúrált környék, sok étteremmel és kávézóval. Érinteni szoktuk a Twitter épületét, az Adobe központja is csak két sarokra van.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ottototo.blog.hu/api/trackback/id/tr702443754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása